Konferencija

2. međunarodna konferencija o kršu

30. rujna 2022., Gospić

kb-eprikazuje

U okviru ovogodišnje manifestacije Jesen u Lici održana je 2. međunarodna konferencija u organizaciji Udruge “Projekt Krš”

 

Mjesto održavanja: Kino dvorana, Ul. Dr. Ante Starčevića 12, 53000 Gospić

Vrijeme održavanja: 30. 9. 2022., petak s početkom u 14:30 h u sklopu manifestacije Jesen u Lici

Prepoznajući otežane okolnosti na kršu te važnost promicanja vrijednosti i specifičnosti krša Udruga “Projekt Krš” je okupila stručnjake te sudionicima ponudila zanimljiv program. Osnovna ideja konferencije je nastaviti dijalog o životu i poduzetničkim aktivnostima na krškim područjima. 

Konferencija se organizirala u okviru tradicionalne manifestacije Jesen u Lici. Na taj način organizator - Udruga “Projekt Krš” svojim primjerom promiče pozitivne promjene kojima se doprinosti razvoju krša. Zajedničkim djelovanjem obje manifestacije promovirane su izvorne pasmine, bogastva i vrijednosti krša i brdsko-planinskih područja, tradicijski proizvodi i dr. 

Udruga “Projekt Krš” je organizirana kao partnerska udruga pružajući ruku suradnje svim pojedincima, udrugama, gospodarskim subjektima i javnom sektoru koji rade na dobrobit krša i “kršnih” ljudi. Navedeno je prepoznala i Ličko-senjska županija koja je prostorno, kulturološki i ekonomski središnja regija koja obilježava i krško područje i brdsko planinsko područje, te je Udruzi pružila ruku suradnje za suorganizacijom dva događanja u istim terminima.

Program 2. konferencije

Konferencija se održava 30. rujna 2022. u Gospiću

Program 2. konferencije

Na 2. međunarodnoj konferenciji Udruge “Projekt Krš” ćemo: 

  • predstaviti Centar za brdsko planinsku poljoprivredu i stočarstvo - strateški infrastrukturni projekta koji treba omogućiti transformaciju i tranziciju krša i brdsko-planinskih područja u Hrvatskoj i u gravitirajućim regijama izvan Hrvatske.
  • prezentirati oznake kvalitete “Krško podrijetlo” i “Planinska kvaliteta”.
  • diskutirati o aktualnostima krških područja kao što su digitalna tranzicija, pametno selo, kreiranje proizvoda s dodanom vrijednosti i dr.  

Radnu verziju programa 2. međunarodne konferencije pogledajte na poveznici ispod. 

Finalna verzija programa će biti objavljen na službenim stranicama Udruge “Projekt Krš” i našim društvenim mrežama.  

Prijave za sudjelovanje

Prijave za sudjelovanje su zatvorene!

Prijave za sudjelovanje

Konferencija je uspješno održana. Hvala svim sudionicima 2. konferencije. 

Pratite naše društvene mreže za uključiti se u pripremu naše 3. konferencije koju planiramo za 2023. godinu. Veselimo se!  

Želite sudjelovati u revitalizaciji krša?

Želite sudjelovati u revitalizaciji krša?

Pozivamo poduzetnike, udruge, poljoprivrednike te entuzijaste i zaljubljenike u krš da podrže djelovanje Udruge “Projekt Krš”.

Želiš sudjelovati u radu Udruge “Projekt Krš” ili imaš neko pitanje?

Sva prava pridržana 2024 Udruga "Projekt Krš"