Zbog velikog interesa javnosti i izvrsne posjećenosti 1. međunarodne konferencije o kršu odlučili smo organizirati njezin veliki nastavak: 2. međunarodnu konferenciju o kršu – Projekt Krš! 

Tema 2. međunarodne konferencije o kršu je: “Kršni čovjek, kreator vrijednosti na kršu”.
Na konferenciji Vas očekuje veliki broj zanimljivih predavača, korisnih radionica i priča o uspjehu kreatora i kreatorica vrijednosti s krša. Pridružite nam se!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

ORGANIZATOR

KATEGORIJA

Najave događanja

OBJAVLJENO

12 Veljače, 2020

PRATITE NAS

@projektkrs

Želite otkriti tajne uspješnih proizvođača i pružatelja usluga s krša ili steći nove vještine kojima ćete unaprijediti svoje poslovanje? Prijavite za sudjelovanje na 2. međunarodnoj konferenciji o kršu – Projekt Krš!

Konferencija će se održati u čarobnom ambijentu Nacionalnog Parka Plitvička jezera, a osim zanimljivih predavanja i edukacija nudimo Vam priliku da upoznate i razmjenite iskustva sa drugim kreatorima vrijednosti sa krša.

Ukoliko se bavite proizvodnjom uz korištenje sirovina sa krša ili pružate specifične vrste usluga posjetiteljima krških područja konferencija je pravo mjesto da ostanete u toku sa svim novostima i razmjenite svoja iskustva!

Sudjelovanje na konferenciji je potpuno besplatno, a svim sudionicima je osiguran i besplatan ručak na Plitvičkim jezerima u hotelu Jezero.

TEMA KONFERENCIJE: „Kršni čovjek, kreator vrijednosti na kršu“
MJESTO ODRŽAVANJA:
Hotel Jezero, NP Plitvička jezera
VRIJEME ODRŽAVANJA: 08. lipnja 2020.
ORGANIZATORI KONFERENCIJE: Agrobiz i Projekt Krš
ULAZ: Besplatan
*Broj slobodnih mjesta je ograničen pa savjetujemo da se prijavite na vrijeme!
Cijeli program radionice možete očekivati uskoro na našim stranicama, a prijavu možete izvršiti već ovdje:

PRIJAVI SE BESPLATNO

NAJAVE OKRUGLIH STOLOVA U ORGANIZACIJI PROJEKTA KRŠ

2. međunarodnoj konferenciji o kršu će prethoditi održavanje 5 okruglih stolova. Teme okruglih stolova možete pregledati u nastavku.
Svi sadržaji će biti dostupni za preslušavanje putem stranice Projekt Krš.
Ako želite da Vas obavijestimo čim materijali budu dostupni za preslušavanje, pretplatite se na naš newsletter!

PRIJAVE NA NEWSLETTER

1. OKRUGLI STOL:
LOKVE I SUHOZIDI

Promjenom klime i načina života lokvama prijeti uništavanje. Zajedno s lokvama izumrijet će dio vegetacije i života u vodi, a presušivanjem i zapuštanjem lokvi nestat će svaka mogućnost uzgoja stoke na pašnjacima! Slična sudbina može zadesiti i tradicionalne krške suhozide kojima su se strme padine preoblikovale kako bi se na njima uzgajalo različite sredozemne kulture (najčešće maslinu i vinovu lozu) ili ih se koristilo kao pašnjake. Danas je njihova funkcija bitno smanjena, a suhozidi se zbog neodržavanja raspadaju. Nestaje li s njima danas samo dio kulturne baštine ili i mogućnost za ugodan život zasnovan na temeljima ekološke poljoprivrede?

2. OKRUGLI STOL:
EDUKACIJSKI PROGRAMI STRUKOVNIH ŠKOLA NA KRŠU

Osposobljavanje za strukovna zanimanja iz godine u godinu ne odgovara potražnji zanimanja čime se formira veliki broj mladih ljudi koji svojim stručnim kompetencijama ne mogu pronaći radno mjesto u području kojem gravitiraju. Bez obzira na inicijative Ministarstva obrazovanja mlada populacija se osipa, a mnogi ne rade poslove za koje su primarno kvalificirani. Osnovni cilj ovog okruglog stola je pronalaženje načina za usklađivanje obrazovnih i gospodarskih strateških ciljeva krških područja uzimajući u obzir rastuće sektore i europske trendove.

3. OKRUGLI STOL:
TURIZAM – KANAL DISTRIBUCIJE ZA PROIZVODE S KRŠA

Ako Vas zanima kako uspješno promovirati turističke proizvode s krških područja svakako pratite temu našeg trećeg po redu okruglog stola. Pričat ćemo o mogućnostima oglašavanja, brendiranja i prodaje turističkih proizvoda i usluga s krša, ali ćemo osvijestiti i sve prepreke s kojima se proizvođači i pružatelji usluga s krških područja suočavaju.

4. OKRUGLI STOL:
PREZENTACIJA KRŠA I KRŠKIH PROIZVODA KROZ DIGITALNE KANALE

Ako danas niste na internetu, kao da i ne postojite! Vaši proizvodi se mogu prodati susjedu koji cijeni vaš trud i voli kupovati „hrvatsko“. No, što ako postoji mogućnost da povećate vlastitu prodaju uz korištenje digitalnih kanala? Mogućnosti za prezentiranje i prodaju koje se malim OPG-ovima danas pružaju brojne su. Na ovom okruglom stolu dobit ćete uvid u mogućnosti iskorištavanja digitalnih kanala kako biste povećali i olakšali prodaju vlastitih proizvoda.

5. OKRUGLI STOL:
EU FONDOVI ZA KRŠ! PAMETNO SELO, PAMETNA FARMA, BRZI INTERNET, 5G

Propadanje ruralnih područja krša uzrokovana su nepostojanjem kvalitetnih novih radnih mjesta te puno lošijoj infrastrukturi od gradova – posebice u tehničkom smislu. Razvoj sela i ruralnih dijelova je nemoguć bez digitalizacije sela i uvođenje interneta nove generacije.

Cilj okruglog stola je prikazati primjere dobre prakse i dati pregled izvora financiranja za ruralni razvoj te potaknuti manje razvijene sredine da djeluju zajedno i iskoriste izvore financiranja koji su im na raspolaganju te se razviju u primjere pametnih sela koje će drugi u EU-u slijediti.

Uskoro više