U sklopu Nacionalnog programa pomoći sektoru vina (Vinska omotnica) otvoren je Natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina. Otkrijte da li ste prihvatljivi korisnik za podnošenje zahtjeva za potporu u sklopu navedenog natječaja.

AUTOR

Tino Ivanišević

KATEGORIJA

Razvoj krša

OBJAVLJENO

17. ožujka 2021.

PRATITE NAS

@projektkrs

Intezitet potpore

Razina (intenzitet) potpore iznosi 50% prihvatljivih troškova, odnosno do 1.500.000 € bespovratnih sredstava. Zbog tržišnih poteškoća u sektoru uzrokovanih aktualnom pandemijom može se očekivati i povećanje intenziteta potpore na 70 % vrijednosti prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi troškovi

Prihvatljive aktivnosti i troškovi u sklopu projektne prijave su:
– troškovi izgradnje, poboljšanja, stjecanja (kupnje) nepokretne imovine radi poboljšanja iste
nepokretne imovine, uključujući i kupnju zemljišta s ciljem izgradnje vinarije i/ili
prezentacijskog i/ili prodajnog objekta,
– troškovi kupnje novih strojeva i opreme,
– opći troškovi povezani sa prethodnim aktivnostima te troškovi kupnje računalnih softvera i
patenata, licencija i autorskih prava te registracije zajedničkih žigova.

Poboljšanje nepokretne imovine obuhvaća rekonstrukciju i/ili obnovu vinarija/prezentacijskih/prodajnih objekata te prenamjena objekata u objekte prethodno navedenih kategorija.

Obnova objekta uključuje obnovu unutarnjeg prostora i može obuhvatiti neku od idućih aktivnosti: dovod energije te dovoda i odvoda vode, sustav grijanja, klimatizacije, ventilacije,  osvjetljenja, zamjene stolarije i svih radova od razine zidne, podne konstrukcije do završne obrade zidova, podova, kao i ugradnju postrojenja i/ili opreme u objektu.

Troškovi uređenja okoliša, radnih i manipulativnih površina te parkirališta na gospodarstvu, izgradnja pristupnih puteva do objekta na gospodarstvu također je prihvatljiv ali ne smije premašiti 10% od ukupne vrijednosti projekta.

Uvjeti

Objekt u sklopu kojeg se vrši ulaganje treba biti legalan, a potreban je i dokaz o raspolaganju nekretninom ili npr. Ugovor o zakupu u trajanju minimalno 7 godina (do 30.4.2027) kao i zemljištem na koje se vrši ulaganje (Izvadak iz zemljišne knjige).

Glavna ograničavajuća okolnost natječaja je potreba za dokazivanjem postojanja vlastitih ili pribavljenih vanjskih sredstava za financiranje projekta (50 % vrijednosti). Prihvatljivi dokumenti koji se smatraju dokazom o postojanju vlastitih sredstava su. dokazi o postojanju depozita, dionica i sl. dok se dokazom o postojanju vanjskih izvora financiranja smatra Izjava kreditne/financijske institucije ili vjerovnika s jasno naznačenim detaljima o planiranom kreditu.

Obratite nam se što prije kako bi mogli na vrijeme pristupiti izradi natječajne dokumentacije i za podnijeti zahtjev za potporu u sklopu ovog natječaja.

Natječaj je otvoren do  7.5.2021.

Također, informiramo Vas da je natječaj Rekonstrukcija i konverzija vinograda otvoren do 7.5.2021. te nam se slobodno obratite ako su Vam potrebne informacije vezane za prijavu na taj natječaj.

Kontakt za besplatno savjetovanje:

Pripremite svoje projekte na vrijeme i konzultirajte se sa našim stručnim timom!

Ante Plazonić dipl.ing.agr.
info@projektkrs.com
091/3529070

Imate pitanje?
Nazovite: 091352907

PITAJTE NAS BESPLATNO