O PROJEKTU KRŠ

Bilo da se želiš hraniti zdravo nabavljajući sezonske namirnice od provjerenih lokalnih proizvođača s krša ili si i sam proizvođač koji živi i radi na kršu, na pravom si mjestu. Projektom Krš želimo:
a) informirati javnost o ponudi kvalitetnih domaćih proizvoda i sadržaja s krških područja,
b) educirati sve proizvođače s krša o dostupnim mjerama čija svrha je revitalizacija ruralnih sredina.

OMOGUĆILA ULTIMATIVA D.O.O.

Ultimativa d.o.o. usmjerena je na kreiranje inovativnih projekata s posebnim naglaskom na bioekonomiju, poljoprivredu i primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Kao takva, inicijator je i pokretač Projekta Krš. Uprava i zaposlenici Ultimative d.o.o. već 20 godina aktivno sudjeluju u strateškom razvoju jedinica lokalne i regionalne uprave i samouprave Republike Hrvatske.

CILJEVI PROJEKTA KRŠ

– povećati vidljivost i prepoznatljivost proizvoda s krških područja
– educirati javnost o prednostima korištenja domaćih proizvoda s krša
– smanjiti pritisak turizma s urbanih područja i ukazati na ljepote nedovoljno promoviranog krša
– povezati stručnjake i poduzetnike s nositeljima lokalnog i regionalnog razvoja
– informirati proizvođače s krša o mjerama za razvoj ruralnih područja
– educirati proizvođače s krša o tehnologijama i rješenjima koja bi im mogli olakšati život i podignuti kvalitetu i/ili dostupnost njihovih proizvoda na višu razinu.

Projektom Krš zajedno ćemo pretvoriti naš krš u prepoznatljivu destinaciju,njegove proizvode u snažne brendove, a njegove stanovnike u uspješne poduzetnike. Put do ostvarenja ovih ciljeva možda je dugačak, ali prvi korak je učinjen – pokrenuta je inicijativa Projekt Krš!

Podrži i ti Projekt krš!

Živiš na kršu, baviš se proizvodnjom ili turizmom na kršu ili koristiš krške proizvode? Podijeli svoje iskustvo s našim čitateljima!

Piši nam
Kroz svoje projekte smo se upoznali sa najvažnijim razvojnim problemima hrvatskih gradova i općina te smo odlučili svoj fokus staviti na one koji se naraštajima suočavaju s teškim uvjetima života na „škrtoj“ zemlji – ljudima s krša.

Suosijećajući sa težom socio-ekonomskom situacijom u kojoj se nalazi područje krša odlučili smo udružiti vlastita znanja i vještine te poboljšati kvalitetu života i očuvti bioraznolikost prostora iz kojeg su nam ostale najljepše uspomene.

agrobiz
Projektom Krš se želi spriječiti daljnje negativne trendove te prikazati razvojne mogućnosti krškog područja i veliki potencijal za razvoj cjelokupnog gospodarstva. Tim stručnjaka stvorit će platformu za protok ideja i realizaciju projekata oživljavanja krških područja.