Omiški OPG Perdijić već dugo proizvodi i prodaje lokalcima kvalitetne pčelinje proizvode – med, pelud, matičnu mliječ. 

Nastavite čitati i upoznajte se s radom vrijednog gospodina Jure Perdijića koji je u svom rasporedu uspio napraviti mjesta za kratki razgovor s nama.

“Pčelarstvom se bavim od 1982. 2009. sam otvorio svoj prvi OPG – OPG Jure Perdijić. Zatim sam ga zatvorio zbog objektivnih razloga i  2017. je otvoren OPG Marija Perdijić.” – rekao nam je Jure Perdijić. Iako nisam imao poteškoća pri samom otvaranju obiteljskog gospodarstva, u svemu mi je puno pomogla Savjetodavna služba Omiš, pogotovo gospodin Žarko Kovačić


Gospodin Perdijić nam napominje da su njegovi proizvodi drukčiji od drugih.
-Naime, 80% proizvodnje nam je u Dalmaciji i naši proizvodi imaju certifikate koji potvrđuju njihovu kvalitetu. Naš med ima oznaku Med hrvatskih pašnjaka, imamo Pravo na korištenje nacionalne staklenke za med hrvatskog podrijetla, a imamo i nalaz Agrokemijskog laboratorija u Križevcima.

U ponudi OPG Perdijić možete pronaći razne vrste meda: med od vrijeska, livadni med, med od kadulje, med od oraha, a nudi se i pelud bušinca, ljekovita matična mliječ, kao i propolis.
“Fokusirani smo na prodaju naših pčelinjih proizvoda na području općine Omiš, ali i malo šire”, dodao je gospodin Perdijić.

Na pitanje kakve je posljedice na njegovo poslovanje ostavila kriza prouzrokovana koronavirusom odgovara: Loše. Do pojave virusa sam imao svoj štand u centru Studenac. Šteta, jer upravo tad su med i drugi pčelinji proizvodi zbog svojih ljekovitih svojstava bili itekako potrebni lokalcima. 

Uz to što proizvodi med, gospodin Perdijić sam svojim autom dostavlja proizvode kupcima. Međutim, napominje da se pri dostavi gubi puno vremena, ali je bez obzira na poteškoće optimističan.

Cilj u bližoj budućnosti mu je održati proizvodnju i urediti prodaju tako da se maksimalno pojednostavi put do krajnjeg kupca. 

Za kraj, početnicima i svima koji se bave pčelarstvom poručuje da slušaju savjete i pravila struke i poštuju starije pčelare od kojih mogu puno naučiti.